Peraturan Forum Pembangunan Projek dan Garis Panduan

  Share
  Fooart
  Fooart
  Administrator

  Male
  Number of posts : 170
  Age : 30
  Registration date : 2009-02-16

  Peraturan Forum Pembangunan Projek dan Garis Panduan

  Post by Fooart on 16th January 2013, 4:50 am

  Apabila posting dalam Forum Pembangunan Projek, anda diminta untuk membaca, memahami kaedah-kaedah yang berikut dan memenuhi keperluan minimum (s) untuk menghantar thread baru di forum ini.

  Keperluan untuk Buka Thread Baru

  Kisah Sinopsis:
  Satu sinopsis cerita sekurang-kurangnya 150 perkataan adalah keperluan minimum. Sinopsis ini perlu meliputi bagaimana cerita anda dan apa kepentingan asas watak dalam cerita.

  Nota: Projek yang mengandungi / berurusan dengan agama, politik, dan atau seks tidak dibenarkan.


  Screenshot/Video:
  Minimum 2 gambar atau adegan video menunjukkan kemahiran pemetaan anda, eventing, dan watak/NPC diperlukan.

  Biodata Watak:
  Penerangan sekitar 100 patah perkataan adalah keperluan minimum untuk setiap watak utama.

  Projek Demo (Pilihan): Ini adalah bergantung kepada status pembangunan projek anda. Pada ketika ini, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 10 minit permainan, ini tidak diwajibkan tetapi ia adalah pilihan. Demo Projek adalah peluang terbaik untuk memberi penonton anda mencuba dan memastikan mereka berminat. Ia juga merupakan satu peluang besar untuk menerima ulasan ahli dan atau mengenalpasti kesalahan/bugs/glitches.

  Di atas adalah keperluan minimum sebelum membuka thread baru di sini. Anda digalakkan untuk melampaui keperluan minimum. Mana-mana thread yang tidak memenuhi keperluan boleh ditutup.

  Nota kepada Pengkritik:
  Seorang pengkritik yang baik harus menunjukkan kecacatan dalam reka bentuk, pelaksanaan, atau teknik.Tujuan utama seksyen Forum Pembangunan Projek diwujudkan adalah untuk Peningkatan/menambahbaik projek melalui maklumat, input dan maklum balas dari rakan-rakan.


   Current date/time is 23rd February 2019, 6:56 am