Peraturan Forum Permainan Lengkap dan Garis Panduan

  Share
  Fooart
  Fooart
  Administrator

  Male
  Number of posts : 170
  Age : 30
  Registration date : 2009-02-16

  Peraturan Forum Permainan Lengkap dan Garis Panduan

  Post by Fooart on 16th January 2013, 4:30 am

  Apabila posting di Forum Permainan Lengkap, anda diminta untuk membaca, memahami kaedah-kaedah yang berikut dan memenuhi keperluan minimum (s) untuk hantar thread baru di forum ini.

  Nota: Projek tidak dibenarkan mengandungi unsur-unsur yang menyentuh sensitiviti agama, politik dan/atau seks.

  Keperluan untuk membuka thread baru

  Permainan anda mestilah lengkap, dengan kredit, dan mudah dimuat turun, seksyen ini adalah bukan untuk permainan yang belum selesai atau penuh bugs dan glitches.

  - Sinopsis (Plot)
  Satu sinopsis cerita sekurang-kurangnya 150 perkataan adalah keperluan minimum. Sinopsis ini perlu meliputi bagaimana cerita anda dan apa kepentingan asas watak dalam cerita.

  - Screenshot
  Bergantung kepada tahap pembangunan projek anda, Screenshot ini mesti menunjukkan gambaran permainan anda. Papar beberapa kemahiran pemetaan,eventing, atau watak/NPC. Minimum 3 screenshot diperlukan untuk setiap permainan.

  - Biodata Watak
  Setiap watak yang dimainkan mesti mempunyai biodata. Bios untuk musuh dan lain-lain watak-watak NPC utama juga dicadangkan, Penerangan sekitar 100 patah perkataan diperlukan bagi setiap watak.

  Di atas adalah keperluan minimum sebelum membuka thread baru di sini. Anda digalakkan untuk melampaui keperluan minimum. Jika keperluan ini tidak dipenuhi, thread akan ditutup sehingga pencipta mampu untuk memenuhi keperluan.

  * Pengecualian boleh dibuat pada sesetengah thread..   Current date/time is 23rd February 2019, 6:52 am